Slecht te motiveren? Last van een leeg, zeurend gevoel? Geen zorgen – je bent niet de enige!

Global Knowledge geeft je tips om dat gevoel te lijf te gaan!

De New York Times schrijft zelfs dat dit zeurende, lege, slepende gevoel een eigen naam heeft: languishing. In het Nederlands: kwijnen. Met languishing bedoelen we het iet-wat slome gevoel waar veel mensen momenteel last van hebben. Het bevindt zich ergens tussen opbloeien (flourishing) en depressievere gevoelens.

Hoe uit zich dat? Het kan dat je niet te motiveren bent voor dingen waar je normaal gesproken wel energie van krijgt, of dat je met net wat meer moeite je bed uit komt ’s ochtends. Languishing is, volgens de NY Times, alsof je elke dag maar wat aanmoddert en de dagen erg op elkaar lijken.

Waarom voel je je zo?

Gek dat dat kwijnende gevoel nu ontstaat, is het niet. We verkeren sinds vorig jaar in een pandemie, versoepelingen zijn voortdurend uitgesteld en voor sommige mensen is het onduidelijk wanneer ze een vaccinatie krijgen. Gelukkig lijkt het einde met de vaccinatie campagne en de nieuwe versoepelingen in zicht, maar het is nog onduidelijk wanneer deze periode écht achter ons ligt.

Bovendien heb je tijdens het begin van de Covid-19 pandemie waarschijnlijk veel stress en spanning ervaren, die stress en spanning heeft nu wellicht plaatsgemaakt voor apathie. Tenslotte kun je maar zoveel spanning ervaren, tot dat gevoel ‘op’ is.

Klik hier voor het hele artikel van Global Knowledge>>>