Noorderlink Besturen en toezichthouden (Good Governance)

Wil jij graag meer inzicht krijgen in de positie van de bestuurder, toezichthouder en andere stakeholders op het governance speelveld. Ben je benieuwd naar de spelregels die horen bij de verschillende rollen en hoe jij je verder kunt ontwikkelen in een van deze rollen? Kijk dan eens naar de leergang ‘Besturen en toezichthouden’ die in mei van start gaat in de Buiten Sociëteit in Haren.

In deze opleiding verkennen we de context van governance. Wat is goed bestuur in tijden van transitie en welke rol spelen ethiek en moraal daarbij? Hoe nemen we de juiste beslissingen en wat is eigenlijk juist? Wie is nu werkelijk waarvoor verantwoordelijk en hoe betrekken we anderen? Welke modellen van governance kunnen we daarbij hanteren? Hoe geven we ruimte aan innovatie?

We onderzoeken samen de impact van ontwikkelingen op het gebied van besturen en toezichthouden op regionaal en lokaal niveau en plaatsen deze in een grotere context. Dit helpt om vooruit te kijken.

Doelgroep

Iedereen die zich bezighoudt met verhoudingen in- en buiten zijn of haar organisatie. Voor ambitieuze en nieuwsgierige mensen.

Data

Donderdag 11 mei en 25 mei en dinsdag 6 juni 2023.

In de weken tussen de bijeenkomsten kom je zelfstandig in kleine groepen bij elkaar om eigen casuïstiek en dilemma’s te behandelen die als input kunnen dienen voor een volgende fysieke bijeenkomst.

Lees verder >>>