Ben jij projectleider, programmaleider, (beleids)adviseur of leidinggevende (in spe)? Dan is de leergang innovatiekracht.me misschien wat je zoekt!

‘We moeten veranderen’ is één van de meest gehoorde zinnen in organisaties. ‘Hoe het nu gaat, gaat het niet meer’ is een goede tweede en meestal gaat die vooraf aan die eerste. We zitten in een tijdsgewricht waarin de werkwijze van vandaag onbruikbaar is geworden voor dat wat we morgen willen bereiken. Daarom zetten organisaties in op verandering en innovatie. Dat je dat niet even in elkaar zet op een regenachtige vrijdagmiddag begrijpt iedereen. Hoe je het wél doet, is vaak een puzzel. Van het leggen van die puzzel hebben Wil en Nelleke van Bureau Wilskracht hun werk gemaakt, met opleidingen, workshops en inspiratiedagen.

De leergang innovatiekracht.me is een van de opleidingen die je verder helpt in een veranderopdracht. In de leergang ontdek je hoe je in co-creatie kunt werken naar concrete oplossingen in de opgave(s) die je organisatie, je team en jijzelf hebben gekregen. Vergaderen en lijvige excelsheets komen hierbij niet aan de orde. We leren je in een korte en krachtige methodiek hoe de beste antwoorden op je opgaves ontstaan in co-creatie. ‘Geleid op laten doemen’ is het begrip dat we er ook wel voor gebruiken.

Wanneer is deze leergang geschikt voor je?

  • je wilt onderzoeken hoe je als projectleider, leidinggevende, docent of (beleids)adviseur minder zelf hoeft te trekken & sleuren
  • je wilt ervaren hoe je niet alleen maar met je hele team de verantwoordelijkheid voelt en neemt voor een vraagstuk of project
  • je wilt leren hoe je elkaars creativiteit en expertise maximaal kunt benutten
  • je wilt ontdekken hoe je stakeholders en verschillende perspectieven samenbrengt in een experiment of project
  • je hebt zin om uitgedaagd te worden om naar binnen en naar buiten te gaan (ook letterlijk, bij ons neem je altijd je wandelschoenen mee)

Wat gaan we doen?
We nemen je mee in de theorie en de praktijk rondom creatieve- & veranderprocessen. Je gaat ervaren dat als jij dingen anders doet, je andere, verrassende resultaten bereikt. Concrete resultaten ook, we geloven best in ruime doelen en goede bedoelingen, maar die moeten ook aanzetten tot concreet iets gaan doen. We noemen dat ‘het weer op aarde krijgen.’

In de leergang is veel aandacht voor co-creatie. Wat is het? En waarom is het meer dan samenwerken? Teams gaan ervan vliegen weten we. Werkplezier wordt groter en het inspireert.

Wat we je leren kun je verandermanagement nieuwe stijl noemen. Voor zowel jezelf (en je loopbaan) als voor de organisatie/het team waarin je werkt.

‘Je bent zelf je belangrijkste stuk gereedschap‘ zul je ons vaak horen zeggen. Het is ons vertrekpunt bij alles wat we doen. De leergang voegt praktisch toepasbaar gereedschap daaraan toe. We vragen van jou dat je bereid bent om je eigen patronen onder de loep te leggen en te onderzoeken wat werkt en wat niet (meer). De rest van ons gereedschap ga je dan vanzelf ervaren.

Samenstelling groep

Co-creëren doe je in een groep. In de leergang zitten doorgaans mensen uit verschillende werkcontexten en verschillende achtergronden en beroepen. We stellen een groep bewust divers samen, zodat een ieder wat kan inbrengen en wat kan leren van de context van een ander.  We maken onze groepen bewust niet groter dan 10 personen, en niet kleiner dan 6.

Interesse

  • Is je interesse gewekt? En ben je wel toe aan wat tijd en ruimte om te ontdekken hoe je lichter en met meer energie écht samen kunt bouwen? Wil je inspiratie ontvangen voor nieuwe vormen van werken? Blader dan eens door onze presentatie op onze website
  • Wil je je aanmelden? Dat kan via onze aanmeldpagina op de website.
  • Wil je even sparren of de leergang bij je past? Dat kan natuurlijk. Stuur dan een mail naar wil@bureauwilskracht.nl om hiervoor vrijblijvend een afspraak te maken. We vinden het leuk om je te ontmoeten.