Event: Trots op Noord-Nederland: waarom je wél kunt blijven

Begin december 2023 lanceerde Marketing Groningen ‘de terugroepactie’. Bushokjes in Utrecht en op de Amsterdamse Zuidas kleurden rood en riepen op uitdagende wijze young professionals op om terug te keren naar Groningen. De marketingcampagne werd luidkeels bejubeld én afgedaan als zinloos en averechts. In allerlei (social) media is over de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt uitgebreid geschreven door politici, onderzoekers, journalisten en opiniemakers. Waar de verschillende partijen het over eens zijn, is dat de verbinding tussen de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt en young professionals beter kan.

Op donderdag 18 april gaan Vonk, Traineelink en Noorderlink daar wat aan doen. Hierbij focussen we ons op heel Noord-Nederland: Drenthe, Friesland en Groningen.

UITNODIGING EVENT: Trots op Noord-Nederland: waarom je wél kunt blijven. Let op! We nodigen verschillende doelgroepen uit voor dit event.

Studenten 

Al bezig met oriënteren op over je volgende stap nadat je studie afgerond is? Je hebt de kans om te spreken met organisaties uit Noord-Nederland en al je vragen te stellen. Wie weet levert het je waardevolle connecties op en een baan na je studie.

Young professionals

Op zoek naar een baan? Of heb je misschien al enkele jaren ervaring? Je bent van harte welkom om mee te praten over je ambities en wensen. Of misschien heb je wel tips voor studenten die zoekende zijn of voor organisaties om starters goed wegwijs te maken als ze beginnen met werken.

Werkgevers en koepelorganisaties

In gesprek gaan met starters op de arbeidsmarkt? Weten of je onboardingsprogramma goed afgestemd is op young professionals of dat er werk aan de winkel is? Leren hoe je young professionals bindt en boeit op de arbeidsmarkt en vooral wat ze nodig hebben om te blijven? Dat kan tijdens dit event!

Meer info en aanmelden? 

Volg deze link voor uitgebreide informatie op de website en de aanmeldformulieren.

Let op! We gebruiken twee aparte aanmeldformulieren, zie hieronder. Gebruik op de website niet de ‘vraag training aan’-knop van Noorderlink.