Noorderlink – Workshop Vacatureteksten schrijven

Wij hoeven je niet te vertellen hoe competitief en uitdagend de arbeidsmarkt op dit moment is. Wat we je wel kunnen vertellen? Dat het hebben van een sterke, aantrekkelijke vacaturetekst van cruciaal belang is om potentiële sollicitanten aan te trekken en de juiste kandidaat te vinden voor jouw openstaande vacature.

De workshop Vacatureteksten schrijven biedt de vaardigheden, kennis en praktische tools die je nodig hebt om een vacaturetekst te schrijven waar sollicitanten niet omheen kunnen!

Wat gaan we doen?

Donderdag 1 juni verzorgen docenten, studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen kosteloos een workshop Vacatureteksten schrijven voor organisaties die aangesloten zijn bij Noorderlink. Het programma start met een plenaire introductie door onderzoekster Antonia Hein en schrijfdocent Jordy Keupink. Antonia licht de resultaten van haar onderzoek naar effectieve employer branding toe, waarna Jordy praktische schrijftips deelt voor wervende teksten. Vervolgens werken we in groepen aan het optimaliseren van ingebrachte vacatureteksten.

Tijdens de workshop zijn er ook verschillende studenten aanwezig die meedenken over de effectiviteit van de teksten: worden zij geactiveerd en geprikkeld om te solliciteren? Wat zijn hun overwegingen bij het zoeken naar een baan? Na afloop heb je kennisgemaakt met de laatste inzichten op het gebied van effectieve vacatureteksten – en je hebt die inzichten al direct toegepast op een eigen casus!

Datum en tijd
Donderdag 1 juni 09.00-12.00 uur.